Ливърпул и Нотингам Форест играят при в двубой от 32-ия кръг

...
Ливърпул и Нотингам Форест играят при в двубой от 32-ия кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 0:0 Нотингам Форест, гостите чистят от голлинията

Ливърпул и Нотингам Форест играят при в дуел от 32-ия кръг на британската Висша лига. Срещата на „ Анфийлд “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата. 

„ Червените “ се върнаха на победния път в последния кръг в гостуването на Лийдс Юнайтед с гръмкото 6:1, откакто преди бяха записали четири следващи мача без триумф. Тимът към момента има очаквания за класиране в Шампионска лига, само че те стават все по-илюзорни. Мърсисайдци са осми с 47 точки, а четвъртият Нюкасъл е с 56 пункта.

Нотингам от своя страна пък продължава борбата си за оцеляване. Тимът, който е в серия от 10 следващи мача без победа, е в рисковата зона, на 18-а позиция, с 27 точки, колкото има и 17-ият Евертън.

/ /

Ливърпул стартира по-добре дуела и първият удар към една от двете порти пристигна в петата минута, когато Коди Гакпо шутира от отдалеченост, само че около дясната греда на Кейлор Навас. Пет минути по-късно Андрю Робъртсън центрира от свободен удар отляво в наказателното поле, където Ибпаххима Конате засече топката с глава, само че се получи рикошет в състезател на гостите и тя излезе в корнер. 

Първата по-интересна обстановка за Нотингам беше в края на 17-ата и при започване на 18-ата минута, когато Върджил ван Дайк сбърка при изнасянето на топката и я подари Морган Гибс-Уайт, който напредна и стреля от отдалеченост, само че право в ръцете на Алисон.

Ливърпул владееше повече топката и беше настанил в половината на своя конкурент, който обаче беше добре групиран в отбраната и рядко се стигаше до действителна заплаха пред Навас.

Така обаче бе до 26-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд центрира отдясно от свободен удар, а на границата на вратарското поле Ван Дайк засече с глава, само че костариканският вратар мазета с една ръка над гредата в ъглов удар.

След половин час игра се наложи да бъде осъществена насилствена промяна в състава на гостите. Тогава Скот МакКена получи травма в рамото и бе сменен от Джо Уорал.

Секунди след промяната мърсисайдци бяха доста покрай откриването на резултата. Играта беше възобновена с корнер, Александър-Арнолд центрира към далечната греда, където Гакпо засече от въздуха с левия крайник към вратата, само че тъкмо пред голлинията бишвият футболист на " алените " - Нико Уилямс, съумя да почисти и да предотврати несъмнено попадение. 

LIVE  |

Висша лига, 32-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР